Mórahalom nem ingyentelekkel, hanem egy komplex otthon- és munkahelyteremtő kedvezményrendszerrel és a lakásépítéshez nyújtott készpénz támogatással várja azokat a családokat, akik a kormány családok otthonteremtési kedvezményét igényelve szeretnének új otthonra találni.

Mórahalom az elmúlt évtizedekben látványos fejlődésen ment keresztül. 25 év alatt járási központtá nőtte ki magát, országos jelentőségű fürdőjével, ipari parkjával, bővülő infrastruktúrájával és oktatási-egészségügyi szolgáltató rendszerével mára olyan élettertet ígér az itt élőknek és az ide költözni szándékozóknak, amellyel kevés Csongrád megyei település büszkélkedhet.

Otthon, Mórahalmon!

A város vezetése népességének megtartása illetve annak növekedése érdekében egy komplex, Otthon, Mórahalmon! elnevezésű csomaggal kívánja segíteni azokat a családokat, akik más településekről érkezve Mórahalmon képzelik el a jövőjüket és ehhez a kormány 10+10 milliós CSOK-támogatását is igénybe vennék. A város önkormányzata ehhez a családok otthonteremtési kedvezményén felül további komoly feltételrendszert ígér.

Plusz 1 millió forint vissza nem térítendő készpénztámogatás

Amellett, hogy a piaci árnál jóval kevesebbért biztosít kedvezményes, közművesített telkeket, számos további támogatást is kínál a betelepülni szándékozó CSOK-osoknak. 1 millió forint vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújt az építkezéshez, bér-, illetve ösztöndíj-támogatást ad, és aki a helyi ipari parkban áll munkába, az akár ötmillió forintos munkáltatói támogatásban is részesülhet. Emellett társasházépítésbe fog, és a betelepülők hozzátartozóinak létrehozza az idősek garzonháza programot is. Mindezek mellett az önkormányzat a megvásárolt telek összegének egy részét is elszámolhatóvá teszi, mint ahogyan a banki ügyintézésben is segít.

Keresse munkatársunkat!

A mórahalmi önkormányzat által meghirdetett otthon- és munkahelyteremtő kedvezményrendszerről az érdeklődők már most bővebb felvilágosítást kaphatnak Csonka Csabától a 62/281-022-es telefonszám 170-es mellékén, illetve a csonkacsaba@morahalom.hu email címen. Hamarosan online felület is rendelkezésre áll majd az érdeklődők részére, a honlapon minden fontos információ megtalálható lesz a támogatás igénylésének lehetőségétől, a programban megvásárolható szabad telkek bemutatásán át, a munkahelyteremtési lehetőségekig.