A családi otthonteremtési kedvezmény programmal kapcsolatban nyújtott további önkormányzati támogatásokról tartott tájékoztató fórumot Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere. A városházán számos család érdeklődött a program iránt, közülük néhányan már a telket is lefoglalták az építkezéshez.

A fórumon a CSOK helyi lehetőségeiről kaptak tájékoztatást az érdeklődők Mórahalom város polgármesterétől, Nógrádi Zoltántól illetve a programban részt vevő pénzintézetek képviselőitől. A város első embere hangsúlyozta, hogy a helyi önkormányzat egy komplex, “Otthon, Mórahalmon!” elnevezésű csomagot dolgozott ki vissza nem térítendő 1 millió forintos készpénztámogatással, valamint a tervezési költségek 250 ezer forintos átvállalásával. Az anyagi támogatások mellett pedig munkahely teremtéssel és gördülékeny ügyintézéssel kívánják segíteni azokat a családokat, akik Mórahalmon képzelik el a jövőjüket és ehhez a 10 (+10) milliós CSOK-támogatást is igénybe vennék.

Hangsúlyozta, hogy olyan konstrukciót dolgoztak ki, amellyel nem terhelik felesleges adminisztrációval az igénylőket, elég a pénzintézetek által meghatározott feltételrendszert igazolni, hogy a további, Mórahalom város által nyújtott kedvezményeket is élvezhessék. Kiemelte, hogy a város intézményrendszere, szociális ellátottsága felkészült az újabb családok fogadására, arra, hogy élhető kisvárosi életet biztosítsanak az ide költözőknek.

Nógrádi Zoltán elmondta, hogy nagyon sokan érdeklődnek a program iránt, a fórumra is érkezett olyan család, aki már lefoglalta a telket a mórahalmi építkezéshez. Azt is hozzátette, hogy a korábban közművesített telkeik nagy része elkelt, ezért a város folyamatosan új telkeket biztosít a programhoz, amelyről az érdeklődök minden információt megtalálhatnak a csok.morahalom.hu weboldalon.