A pénzintézet stratégiai partnere a mórahalmi önkormányzatnak, amely saját támogatást is nyújt azoknak a CSOK- ot felhasználó családoknak, akik a homokháti városban telepednek le.

Személyre szabott segítséget, kényelmes ügyintézést és speciális kedvezményt is nyújt a Pillér Takarékszövetkezet azoknak, akik a CSOK-kal kapcsolatos ügyeiket náluk intézik.

“Először azt kell eldöntenie minden CSOK-igénylőnek, hogy milyen ingatlanban képzeli el a jövőjét a következő 10 évben, és persze hány gyermeket szeretne” — kezdte a családi otthon-teremtési kedvezménnyel kapcsolatos tájékoztatást Nádasdi Éva, a Pillér Takarékszövetkezet lakossági üzletág igazgatóhelyettese. Fontos tudni, hogy a CSOK-ot új és használt lakás, ház vásár-lására, építésére, valamint bővítésre is igénybe lehet venni. Két gyereknél akár 2,6 millió, három vagy annál több gyereknél akár 10 millió Ft-ot is kaphatnak a családok. Persze a gyerekek később is érkezhetnek a családba. A meglévő(k) mellett a jövőben vállalt gyerek(ek) után a család a CSOK-on túl kedvezményes, 3 százalékos Otthonteremtési Kamattámogatott Hitelt is kérhet, melyhez bizonyos esetekben önerő is szükséges. Egyes pénzintézetekkel szemben — amelyek a meglévő gyerekek esetén is kérnek önerőt – a Pillér Takarékszövetkezet meglévő gyermekek esetén akár önerő nélkül is tud CSOK-hoz kapcsolódó hitelt nyújtani — hangsúlyozta az igazgatóhelyettes.

pillérlogó

Ez a hitel legfeljebb 10 millió forint (THM: 3,22%) lehet, amit három meglévő vagy vállalt gyerek esetén kaphat meg az igénylő. A Pillér Takarékszövetkezet számításai szerint a maximális, 10 millió Ft hitel felvételekor 25 éves futamidőnél nagyjából 48-50 ezer forintos havi törlesztőrészlettel kell számolnia a családoknak — mondta el Nádasdi Éva. A CSOK-ból azok is részesülhetnek, akik korábban már vettek igénybe lakáscélú álla-mi támogatást. Ők a jelenlegi jogszabály alapján járó és a korábban már igénybe vett támogatás közötti különbözetet kérhetik.

Mivel nagyon nehéz eligazodni a CSOK-kal kapcsolatos jogszabályok útvesztőjében, a pénzintézet szakértő munkatársai szívesen segítenek az érdeklődőknek — tette hozzá Nádasdi Éva. A szakemberek személyre szabott támogatást nyújtanak minden CSOK- ot illetve ahhoz kapcsolódó hitelt igénybe vevő Pillér-ügyfélnek. A hitel elbírálása legfeljebb 30 napig tart, de ha minden dokumentum pontosan benyújtásra kerül a családok részéről, akár két hét alatt is döntés születhet.