Nógrádi Zoltán, Mórahalom város polgármestere szerdán délelőtt sajtótájékoztatón mutatta be a kormány CSOK-programjához szorosan kapcsolódó programjukat, amelyhez a helyi önkormányzat további készpénz támogatást,valamint kedvezményes telek- és lakásvásárlást biztosít. Bemutatta a most elindított csokos honlapot is.

– A Mórahalomra letelepedni szándékozóknak vagy a hosszabb távon a jövőjüket a városunkban elképzelő helyi lakosoknak is segíteni szeretnénk, amennyiben a kormány családok otthonteremtési kedvezményét (CSOK) igényelve szeretnének új otthonra találni városunkban. Elsősorban nem az ingatlan beruházás lehetőségét kínáljuk, hanem a családok otthonteremtésére fókuszálunk – hangsúlyozta Nógrádi Zoltán, Mórahalom város polgármestere a szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy egy település működését annak népessége biztosítja – ezért is kezelik kiemelten a programot.

DSC_0612

A sajtótájékoztatón egy olyan család is képviseltette magát, akik az elsők között csatlakoztak a helyi önkormányzat CSOK-programjához. – A férjemmel együtt született mórahalmiak vagyunk, nagon szerettünk itt élni, meg sem fordult a fejünkben, hogy elköltözzünk. Számunkra kifejezetten kapóra jött a kormány CSOK-támogatása és a mellé kapcsolódó önkormányzati segítség – magyarázta Gercsóné Szécsi Bernadett, egy 4 éves kisfiú anyukája, aki a férjével most a második gyermeküket várják. Egyébként is hármat terveztek, a harmadik megszületésére a kormányrendelet szerint további 10 évük van.

DSC_0619

Nógrádi Zoltán elmondta, hogy a város önkormányzata komplex otthon- és munkahelyteremtő kedvezményrendszerrel és a lakásépítéshez nyújtott készpénz támogatással várja a családokat, akik 1 millió forint vissza nem térítendő önkormányzati támogatásra számíthatnak és 250 ezer forintig a ház tervezési költségét is átvállalja tőlük az önkormányzat.

Az építkezési vállalkozásokat is bevonják, a Bauszer Kft. a tervek szerint társasházat, sorházat és az idősek részére garzonházat is felhúz a programban. Ezeknek az építkezési projekteknek a részleteit, tervrajzait, valamint a programban részt vevő szabad telkeket már megtalálják az érdeklődők a most elindult csokos weboldalon, ahol minden más fontos információt is megtalálnak az érdeklődők a CSOK-ról, a helyi intézményrendszerről, az állás lehetőségekről.

DSC_0615

Elhangzott, hogy a város vezetése 2-3 hetente a partner pénzintézetekkel lakossági fórumot tart majd a program iránt érdeklődőknek. Az elsőt március 8-án, 17 órától tartják a városháza dísztermében.